Annons
Annons

Varma källor i Toscana


Terme di Petriolo

Den här varma källan låg närmast vårt lilla stenhus i Siena så därför åkte vi hit först. Vi fick parkera en bit bort på vägen för att sedan gå ner typ under en bro till varma källan. Först var vi inte så imponerade då det var ganska litet och de hade lagt rör som vattnet kunde forsa i för att få det där de ville, antar vi. Vi hängde där ett litet tag sen hoppade vi vidare på stenarna en bit bort och då blev det mycket finare, några stora ”pooler” med mycket mer vatten i än de första. Här var det fint! 🙂 Det var också väldigt lugnt på detta ställe, vid de stora poolerna var det bara vi och 4 andra. Vi hade med oss lunch till den här stället och det var rätt bra för det fanns inte så mkt mat här i närheten.

Annons

 

Terme di Saturnia

Igår var vi till ytterligare en varm källa här i Toscana, Terme di Saturnia. Helt underbar! Väldigt mycket större och betydligt mer folk än Terme di Petrolo men sjukt häftigt att se och mysigt att flytta runt sig som ett litet vattendjur mellan de olika ”poolerna”. Vi körde även naturlig inpackning på hela kroppen i form av lera, haha, det var kul! 😀 Så detta ställe är helt klart värt ett besök! Vi åkte hit efter lunch men det fanns även en restaurang precis bredvid badet, vi vet inte hur menyn och standarden är där men det var mkt folk där när vi gick förbi.

superfoodsweden italien jenny-och-linnea-saturina saturnia superfoodsweden superfoodsweden saturnia

Tips!

Det luktar lite lerigt på dessa ställen så ta inte din finaste bikini med dig.

Vi hade tänkt att även åka till Bagni San Filippo men det passade inte så bra med körvägen så vi fick skippa det den här gången. Men det stället ska också vara jättefint, har ni varit där? kommentera gärna isåfall vad ni tyckte 🙂

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar