Annons
Annons

Veganska och glutenfria dumplings


Hej hörni 😀

Ny vecka, ny veggorätt!
Har ni testat dumplings någon gång? Det var första gången jag gjorde dem själv men har länge velat testa göra dumplings. För några veckor sedan hade jag inte förberett någon lunch till jobbet och köpte då en fryslåda från Dafgåds nya vegetraiska serie, i smaken ”gröna dumplings” som är en lako-vekgetarisk rätt. När jag åt den fick jag inspiration och tänkte ”åh, sånna här måste jag testa att göra själv”. Sedan började jag söka runt på glutenfria recept och hittade några med rismjöl. Jag fastade för ett recept hos ambrosiasglutenfria.com som hade ett veganskt och glutenfritt recept på dumplings som jag bara var tvungen att testa att göra, det blev såå gott så jag måste dela med mig av det till er, mums 😀 Förbered gärna degen kvällen innan!

Annons

Dumpling recept
dumplingdumplings glutenfritt

Ingredienser

Dumpling deg
2 dl rismjöl
2 tsk fiberhusk
0,5 tsk himalayasalt
1,5 dl kokande vatten
(Kavla ut med potatismjöl el. likn.)

Fyllning
70 g kål
80 g svamp
1 dl solrosfrön
60 g gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
0,5 tsk himalaya salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 krm chiliflakes

Gör såhär
1. Börja med degen, blanda mjöl, fiberhusk och örtsalt i en bunke
2. Slå på kokande vatten och rör om ordentligt, (nu kan det verka som att det är för lite vatten, men lugn)
3. Knåda ihop tills det känns som en smidig deg
4. Låt degen svalna och lägg den i plast eller i en matlåda och ställ in den i kylskåp någon timme.
5. Kavla ut degen och stansa ut ringar av ett glas
6. Se till att ha mjöl både över och under degen. Överflödet kan borstas av.
7. Mixa ihop ingredienserna till fyllningen i en matberedare
8. Stek fyllnningen i kokosolja och lägg en tsk fyllning på degringarna
9. Blöt kanterna och vik ihop till en dumpling, jag tryckte ihop kanterna mha en matkviv för att få ett trevligt mönster.
10. Stek sedan i kokosolja

 

 

/ Kram Jenny

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar