Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Det är vi som är hälsopedagogerna Jenny och Linnea. Vi älskar livet och allt som har med hälsa att göra och tror att det är väldigt viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med alla utmaningar vi dagligen möter. Vi mår bäst av en kost utan gluten, raffinerat socker och massa onödiga tillsatser så därför är alla recept vi publicerar här på bloggen utan det. För att göra det hela ännu roligare och mer näringsrikt så toppar vi våra måltider med SUPERMAT. Hoppas du kan hitta inspiration här hos oss! Stor Kram! För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Vegetariska quesadillas med aubergine

  8 augusti 2016

  Quesadillas! det är ju så gott och faktiskt väldigt enkelt men ändå så görs det så sällan, iaf i mitt kök. Det ska de bli ändring på! 🙂 Anledningen till att bröden är så bruna är för att jag hade slut på mandelmjöl och fick ta jordnötsmjöl istället. Smaken blev lite nötigare men annars ingen större skillnad.

  Vegetariska-quesadillas
  Ingredienser 
  tortillabröd (Jag gjorde 5 st bröd på denna smet)
  1 liten aubergine
  två stora nävar grönkål
  västerbottenost
  himalayasalt
  svartpeppar

  Annons

  Gör såhär
  1. Baka tortillabröden enligt receptet.
  2. Lägg på ostskivor på halva tortillabrödet, sedan tunt skivat aubergine, sedan grönkål och till sist några fler ostskivor. Avsluta med lite himalayasalt och svartpeppar.
  3. Vik ihop och stek i pannan ca 2-3 min på varje sida. Gör likadant med alla tortillabröd. Dela dem sedan på mitten och servera med en god röra och sallad.

  /Linnea

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar