Annons
Annons

Vilka är era favoritfrukter?


Åhh, den här frågan brukar vi prata om lite då och då faktiskt! Vet ni vad vi mer brukar göra? Vi brukar prata om vilken frukt (eller grönsak) olika personer är haha, märkligt kanske men väldigt kul! Ni vet ibland kan det vara så tydligt att en person är ett äpple, lite röd/gul, lagomt söt men mest syrlig, stabil smak som alltid går att lita på. Ett säkert kort lixom!

Annons

Vissa är ju helt klart en passionsfrukt, kanske inte så mycket till världen vid ett första möte men sen när man kommer lite djupare, jäklar, här händer det grejer asså. Man blir förvånad! Om vi är riktigt rastlösa går vi också in på att försöka komma fram till vilket djur olika personer är. Vi har gjort det här med hela våra PT-klass, så alla är en frukt, en grönsak och ett djur haha. Testa du också! 😀 okej, jaja, till favoritfrukterna då! Läs nedan, bilden avslöjar en frukt 😉

Linnea – banan, mango och kiwi

Det är med favoritfrukter kan ju helt klart variera lite beroenden på säsong, just nu är jag lite småtokig i blodapelsin, tycker det är så gott!! Kring jul så är jag galen i granatäpple och på sommaren är ju melon en favorit. Men sen finns det några frukter som jag inte skulle vilja vara utan och det är banan, mango och kiwi. Banan är ju bara så bra, i smoothies, efter träning, i yoghurt, på gröten, på pizza, jaa asså den har så många användningsområden. Banan är även den frukten som jag tycker mättar bäst, den känns mycket mer matig jämfört med tex ett äpple, mandarin eller typ päron.

Mango är ju också grymt i smoothies, bidrar med en fin krämighet men sen är den ju som en efterrätt i sin enkelhet! En perfekt mango, den lyfter ju upp livet några nivåer alltså, så är det bara! Kiwi, ja asså jag älskar kiwi! Tycker det är supergott plus att den är väldigt fin, älskar kiwi i en yoghurtskål med hallon, havregryn och kakaonibs. Kiwi kan jag också äta som en efterrätt, så gott! 😀

Jenny – mango, banan och passionsfrukt

Min favoritfrukt är helt klart Mango! Jag tycker att mangosmak är den godaste smaken i hela världen och krämigheten är helt magisk! Det bästa jag vet är att äta den som den är eller göra egen mangoglass. Mango är även supergott att ha i sallad eller att göra salsa på. Torkad mango är supergott att äta som snacks som dessutom är enkelt att ta med sig i väskan.

På andra plats kommer banan, köper banan varje gång jag handlar! Den ger bra energi, användbar bas i smoothies, enkel att ”öppna” och kladdar inget. Det är mindre socker och mer fibrer i gröna bananer så frys in gröna bananer och använd som smoothiebas på morgonen. Den godaste bananen enligt mig är när den precis har blivit gul men är fortfarande hård och fast.

På tredjeplats kommer passionsfrukt för att den är så god och fin samt är magisk i kombination med mango. På delad tredjeplats kommer även granatäpplet som är sjukt gott både färsk och torkad!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar