inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för bodystore

Vilka kosttillskott är bra att ha med på en resa?


Sedan vi stack iväg förra veckan så har vi fått frågan om vi har kosttillskott med oss på resan och isåfall vilka. Hemma brukar vi försöka få i oss det vi behöver via kosten och spirulina ser vi egentligen som mat. På resande fot kan det vara lite svårare att få i sig det man behöver så det självklara valen hamnade i väskan: spirulinatabletter, husk och salt, läs om dem nedan! D-vitamin, omega3 och magnesium är några kosttillskott som vi också gillar, men det fick stanna hemma den här gången.

När vi reser så tycker vi att det är mkt smidigare att ha med spirulina i tablettform istället för pulver. Att vi inte får i oss tillräckligt (lika mkt som hemma) med grönsaker tycker vi är en av de största skillnaden med maten när vi reser. Spirulinan är perfekt i sådana lägen. Läs mer om spirulina i vårt supermatslexikon!

spirulinatabletter

De senaste dagarna har vi haft lite svårt att få till kokta ägg, det har inte funnits på frukosten och vi har inte haft tillgång till spis. Ni vet ju att ägg är standard på vår frukost, så ni förstår uppgivenheten? Haha närå, men lite jobbigt är det! Om man vill garantera att få i sig protein på morgonen vart man än är så kan det vara en bra idé att ha med sig chiafrön, för att kunna göra chiaägg. Glas, vatten och kylskåp brukar man oftast ha tillgång till.

Hampaprotein eller ärtprotein kan annars vara ett bra alternativ. Vi måste dock tala om att ingen av oss gillar det till smaken eller konsistensen, det smakar lite hö och är kornigt i konsistensen men ibland kan funktion gå före smak. Det kan givetvis vara en vanegrej, från början gillade vi inte spirulina heller men nu kan vi längta efter en spirulinadrink!

Chiaägg

Lite mindre fibrer kan det också bli då maten generellt inte alls blir som hemma! Då har vi tagit med Husk, också i tablettform för att det är smidigt. Den gröna burken har vi med oss! Läs mer här: Husk – fibrer och mjölksyrebakterier.

Om du reser där det är väldigt varmt så kan det vara en bra idé att ha med sig lite salt i en burk. När vi svettas så förlorar vi salt och om man då bara fyller på med vatten utan att fylla på med salt så kan det finnas en risk för vätskebrist, eftersom salt binder vatten. Vet du med dig att du brukar få huvudvärk i värmen trots att du dricker mkt vatten, testa att slänga i dig lite salt också! Vi brukar spara de småa burkarna från vaniljpulver. De är perfekta att förvara salt, kryddor och annat smått i 🙂


Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar