Annons
Annons

World Meat Free Week


Wow kampanjen World Meat Free Week utökas från en dag till en hel vecka, alltså idag tills på söndag (11-17 juni). Så nu kör vi! Vegetariskt hela veckan, haka på du också! Kampanjen vill inspirera och uppmuntra till att äta bättre, äta mindre kött samt välja vegetariskt för miljöns skull. Målet är att uppmuntra till små förändringar och visa att det går att få stora effekter när många är med, så haka på veggotåget du också!

Linnea-Jenny-superfoodsweden

Utdraget från World meat free week – ”År 2050 beräknas världsbefolkningen ha ökat från 7,3 miljarder till över 9 miljarder. Den kraftiga befolkningstillväxten kommer att kräva ytterligare 200 miljoner ton kött årligen om vi fortsätter med vår nuvarande konsumtionsgrad. Men om alla bidrar i vardagen kan man göra stora förändringar och nå en hållbar situation”

Annons

När vi tänker på miljön ploppar alltid vår ekologilärare upp i huvudet med hans kloka ord ”Vi har inte fått jorden av våra förfäder, vi har lånat den av våra barn” därför är det så otroligt viktigt att vi alla gör det vi kan för att ta hand om vår fina planet.

Vi äter själva mer och mer vegetariskt och tycker att alla borde förtjusas av alla underbara grönsaker som finns. Vi brukar ju (som ni vet) dela med oss av vegetariska recept varje måndag så vår kategori ”vegetariskt” kryllar av goda, enkla och nyttiga veggorätter. Kika in den!

supermatstjejerna jenny linnea

Våra tre bästa tips för att börja äta mer vegetariskt

1. Gör som vi och inför en vegetarisk dag en dag i veckan, Meat Free Monday!
2. Våga inspireras, ha roligt och testa dig fram. Varför inte köpa en ny grönsak varje vecka eller månad? Har du redan gått igenom hela sortimentet? Testa då att göra laga något nytt med grönsakerna du köper
3. Kom ihåg att ge dina grönsaker lite kärlig form av kryddor, gör på samma sätt som du skulle gjort med kött, fisk eller kyckling. Grönsakerna kommer smaka himmelskt!

Tre av våra bästa vegetariska recept

Här kommer tre riktigt bra vegetariska recept som vi tycker funkar finfin nu på sommaren, som egna rätter eller som tillbehör till annat. Du väljer!

Veganbowl med tahinidressing och svartkål Säger bara mums mums mums!! Ni måste göra den här salladen

Veganbowl med tahinidressing

Råkaka med ädelostkräm och granatäpple– åhh, det är så gott och endast en ingrediens (+ salt och peppar) Magisk ju och det passar riktigt bra som tapas på ett vegetarisk buffébord!

Shiratakinudlar med grönsaker valnötter– Åhh, grönsaker stekta med färsk ingefära och sesamfrön! Det är så sjukt gott, lite asiatisk touch på det hela!

Shiratakinudlar med gronsaker och valnotter

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar